Når nu det er forbudt at gå på McDonalds

og det er det i vores familie. Ja, så må man lave burgerne selv.

Først må jeg hellere lige forklare årsagen til forbuddet, som ikke er religiøst eller politisk betinget. Vores datter har aldrig været specielt glad for McDonalds, Happy Meals osv.
Da hun tidligt i folkeskolen fik vist filmen ‘Supersize me,’ som handler om amerikansk fastfood-kultur og hvilke konsekvenser det kan have for ens sundhed var det slut. De sidste 10 år har vi været på McDonalds 2 eller gange i alt!!

Men det åbner heldigvis mulighed for at prøve andre ting – også når det skal gå stærkt.
En dag så jeg gammel artikel på råvarecirkus.dk  om en japansk burger der både lød lækker og med forholdsvis få ingredienser:

  • 4 burgerboller
  • ½ finsnittet hvidkål
  • Hjemmelavet mayonnaise (Du ved nok: 2 æggeblommer, sennep, 1 skvæt eddike, salt, peber, piske-piske, olie i, piske-piske, olie i, piske-piske osv i 1 minut. Smag og juster med salt, eddike, sennep olie)
  • 400 gr hakket grisekød – økologisk
  • 2 æg
  • Mel
  • Olie til fritering
  • Panko rasp (japansk rasp)
  • Tonkatsu sauce
    • 3 spsk. ketchup
    • 6 spsk. østerssauce
    • 6 spsk. engelsk sauce
    • lidt sødemiddel eller sukker

Fremgangsmåde

  1. Bland de 4 ingredienser til saucen og hæld den op i en lille skål
    tonkatsu sauce
  2. Snit spidsålen fint.
    Brug enten en skarp kniv, et mandolinjern eller et samurai – sværd
    Fintsnittet spidskål
  3. Form 4 ‘bøffer’ ud af farsen. De skal helst have samme størrelse som burgerbollerne, (hvilket i dette tilfælde ville betyde at jeg havde købt for lidt fars)
    De fire stykker skal nu have det som Brdr. Price kalder en dobbeltpanering, hvilket vil sige at de dyppes/vendes i

    1. Mel
    2. Sammenpisket æg
    3. Panko rasp
      klar til dobbelt panering
  4. Hæld lidt olie i en pande, varm op til 180 grader og steg til de er gyldensprøde (ca. 2½ minut på hver side, men det afhænger af tykkelsen9
  5. Imens kødet steger varmes burgerbollerne, som flækkes og
  6. Smøres med mayo på den nederste bolle. Der lægges snittet kål på og en bøf ovenpå.
    Hæld tonkatsu sauce på bøffen og top op med mere snittet spidskål. Burgeren lukkes med toppen af bollen
  7.  Velbekomme
    Den færdige tonkatsu burger

 

Dette er en virkelig enkel og lækker burger. Opskriften er tilføjet til Familien Jensens Kogebog over mad vi skal have igen

Ekstratip – hvad gør man med et halv spidskål??

  • Det overskydende spidskål snittes fint og blandes op med
    2 spsk. olie, 1 spsk. æbleeddike, salt og peber.
  • Det hele vendes nogle gange i skålen indtil serveringen. Kålen vil falde lidt sammen og dressingen fordeles udover salaten.
  • Dette enkle tilbehør kan sagtens gemmes i køleskab til dagen efter og passer til alt slags mad 🙂

Syntes du stadig denne ret er uoverkommelig, selv om det

  • kun tager 10 minutter at handle de få ting ind
    (Jeg brugte godt nok 40, men det var fordi jeg ikke kunne finde Panko-raspen. Derfor er den med på billedet ovenfor)
  • Tilbederedningen tager 30 minutter

Må du tage til McDonalds i Japan hvor retten også serveres – dog kun i en begrænset periode

McDonalds japan serverer også Tonkatsu burger

 

Bliv venner med kimundo.dk på Facebook