Hamborg – den plejer vi bare at køre igennem

Vi er er kørt igennem Hamborg masser af gange på til et eller andet feriemål. Hamborg plejer at markere at vi er på vej syd på og på hjemturen er det her man møder de første skilte mod Flensborg.

Links + Rechts Hamburg
Ovenstående billede er taget fra en video, der viser turen på A7 gennem Hamborg

Men Hamborg er faktisk Tysklands anden største by og i dette års vinterferie i uge 8, tog vi en miniferie til byen som vi bare plejer at køre igennem. Vi havde booket hotel midt i byen

Hotel Eleazar Hamburg

få hundrede meter fra hovedbanegården. Med bilen sikkert parkeret under hotellet foregik turen rundt i byen til fods i et vejr, der godt kunne have været lidt (læs: noget) lunere.
Den første dag gik turen ned mod havnen, hvor vi ville se Miniatur Wunderland, der er verdens største modeljernbane. Selv om man ikke interesserer sig for tog eller modeljernbaner er det en fantastisk oplevelse at se det ca. 6.500 kvm store anlæg med 13.000 meter skinner.

Indgang Miniatur Wunderland

Wilde Maus fra Miniatur Wunderland

Scene fra Wunderland

Kontrol Center fra Miniatur Wunderland

Et døgn i Miniatur Wunderland varer ca 15 minutter, hvor der skiftes mellem dagslys og nat. Når mørket falder på tænder tusindvis af små pærer

Lykkehjul fra Miniatur Wunderland

Jet Station fra Miniatur Wunderland

Jet Station - aften - Miniatur Wunderland

Som i alle andre byer forekommer der også ildebrand, hvor brandbiler og andre udrykningskøretøjer kommer med fuld udrykning for at redde eventuelle menneskeliv og slukke ilden. Selvfølgelig er der også røg, når der er ildebrand

Ildebrand i Miniatur Wunderland

Flere steder kan man se teknikken bagved. F.eks. er løfter denne karrussel togene fra de dybe dale til de 6 meter høje bjergtoppe, som togene også kører igennem

Tog elevator

Bjerglandskab fra Miniatur Wunderland

Der findes også en model af en lufthavn i Miniatur Wunderland.

Lufthavnen i Miniatur Wunderland

hvor man kan se fly land og lette. Se f.eks. denne video, der viser masser af detaljer derfra

Parkeringshus i Knuffingen Lufthavn

På stadion spilles fodboldkampe og det lokale hold har selvfølgelig deres tifo på plads

Knuffingen stadion

Et andet sted er der vinter hele året

Vinter i Miniatur Wunderland

Vinter i Kiruna - Miniatur Wunderland

Ligesom der holdes musikfestival

Koncert i Miniatur Wunderland

Check selv deres hjemmeside og får du muligheden skal du besøge det. Der er så mange detaljer at man nogle gange glemte, det var en model man kiggede på.

Miniatur Wunderland ligger i Hamborgs gamle pakhusområde, som er opdelt af kanaler hvor skibene kunne lægge til før hen. Pakhusene er stadig i brug, men nu opbevares der håndknyttede tæpper, som sælges over hele verden. Tæpperne hejses ind og ud fra pakhuset i gamle spil, som er fæstnet i nogle flotte kupler af kobber i toppen:

Hamburgs gamle pakhuse

De gamle hejs bruges stadig

Kanalerne mellem Hamborgs gamle pakhuse

Hamborg er også kunstens by. Der findes rigtig mange – og forskellige museer. Vi var bl.a. inde og se en udstilling med Pixars 25-årige historie.  Det var rigtig interessant, at se alle de skitser og modeller, der danner baggrunden for de tegnefilm vi elsker og har set flere gange – f.eks. Toy Story, Biler og Monsters Inc osv

Pixar 25 års udstilling

Det var forbudt at fotografere indefra udstillingen, så du må selv ned og se den :-). Men det var helt sikkert også en god oplevelse.

Vi tog også den obligatoriske tur rundt i byen med een de af de mange turbusser.

Stadtrundfahrt in Hamburg

Selv om der var tag på bussen var det koldere end at gå rundt, men heldigvis fandt vi et god kaffebar hvor vi kunne sidde og få varmen bagefter.

Vi ville gerne have været på en havnerundfart, men det må vente til en anden gang hvor der ikke er så koldt, når vi besøger Hamborg.

Vi brugte også en masse tid på at gå rundt i Hamborgs mange butiksgader, ligesom der findes flere store butiksarkader, hvor man kan gå indenfor og shoppe

Europapassage Hamburg

Alt i alt var Hamborg en meget positiv oplevelse og der er masser af ting, som vi ikke fik set denne gang. Men vi vil helt sikkert komme igen.

Byen ligger kun 4½ times kørsel hjemmefra og priserne for overnatning er utrolig rimelige – selv på det meget centrale hotel vi havde valgt.

Bliv venner med kimundo.dk på Facebook