Besøg i The Lost World

Der findes steder på jorden som er så unikke, at det ikke er nok at besøge dem een gang.
Man må bare afsted igen og kigge, fordi man er ganske sikker på at man uanset hvor grundig man end gjorde det, fik man ikke set det hele.

Sådan har jeg det med Skave Nedbrydning.
Det er en dejlig plet på jorden og ligger ca 5 kvarters kørsel fra min bopæl, der lige mellem Skive og Holstebro.
Turen der til er også skøn. Det er ikke så ofte man kører på A13 mere og når man drejer af i Møldrup over Virksund har man ofte udsigt til vand, ligesom landskaberne man kører gennem er smukke og varierede.
Jeg har været der to gange nu. Første gang regnede der og jeg havde lidt for pænt tøj på til at jeg rigtig kunne komme ind og kravle i alle de dejlige sager som findes i Skave.

Men i år var jeg forberedt: Overall og sikkerhedssko på og noget skiftetøj i bilen.

Uanset om du mangler en stålvask, et gammel vejskilt, tegl, vinduer, tømmer, fitting, jerntrapper, zinkkar osv. skal du være gjort af sten for ikke at finde noget du kan bruge derhjemme

Ved første øjekast virker det som om tingene bare er kastet ud over det hele, men hvis man prøver at fokusere kan man se at der er gjort et smukt forsøg på at sortere og stable tingene så de er til at finde igen. Og finder man ikke det man leder efter er servicen på stedet uovertruffen.

Næste gang jeg skal til Skave skal jeg kigge efter et vindue. Dem har de rigtig mange af – både nye og brugte og I så mange forskellige størrelser at man taber underkæben.
Min køb på denne tur var et stykke tysk egeplanke og et par glasbyggesten. Sidstnævnte skal jeg bruge til et forsøg med en lampe jeg vil prøve at lave.

Endelig fik jeg fravristet denne fine fjeder, fra ejeren af Skave Nedbrydning. Det var – ifølge hans eget udsagn – en genstand han havde hentet i Hamburg og som hans bedstefar havde ejet. (Historierne om genstandene er en del af købsoplevelsen)
Han prøvede at virke lidt nedtrykt efter købet,  så jeg vil af hensyn til hans fremtidige forretninger ikke røbe, hvad jeg slap for at betale.
Men det er en meget kraftig fjeder, på ca 15 kg og er 40 høj.

I første omgang har den fået en fin plads i haven, men jeg har planer om at male den gul og så lave dem om til gulvlampe. Men tiden må vise, hvad fjederen ender som.
Alt i alt et dejligt gensyn med både stedet og de mennesker som driver Skave Nedbrydning. Det er ikke sidste gang jeg skal afsted 🙂

På vej hjem gjorde vi holdt ved Sevel Kro
Sevel Kro

Her fik vi en dejlig frokost hvor jeg spiste en meget lækker pariserbøf.

Vi sluttede af med kaffe inden vi igen tøffede mod det nordjyske.

Alt i alt en meget hyggelig dag, som jeg kunne leve højt på et stykke tid

Bliv venner med kimundo.dk på Facebook